Blog Remax Elite Athens

‘Ινστιτούτο Αλφαβητισμού στην ακίνητη περιουσία (real estate)’-μάθημα 2ο-πώληση επαγγελματικού ακινήτου
Πώληση του σ/μ ΑΒ στο Χαλάνδρι από την τράπεζα Πειραιώς στην Trastor
Πώληση επενδυτικού ακινήτου εισοδήματος (income property). Αντικείμενο πώλησης ο ΑΒ στο Χαλάνδρι (απέναντι από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας & το Ιατρόπολις). Πολύ καλό deal για τον αγοραστή (Trastor ΑΕΑΑΠ) & όχι τόσο για τον πωλητή (Τράπεζα Πειραιώς), δεδομένων των συνθηκών του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος . Βέβαια αυτή είναι η μισή αλήθεια , γιατί η άλλη μισή είναι η σχέση μεταξύ πωλητή-αγοραστή (μαμά & κόρη ή μητρική & θυγατρική). Γιατί όμως είναι καλή η αγορά για τον πωλητή ;

Για την προώθηση του 'Αλφαβητισμού στην Ακίνητη Περιουσία (#realestate)'
Με το πέρας του Ιουνίου, ολοκληρώθηκε με την μεσολάβηση της εταιρείας μας #remaxelite, η αγοραπωλησία διαμερίσματος στην Καλλιθέα (στο ύψος του ΙΚΑ Καλλιθέας), επιφανείας 53,4 μ2, 4ου ορόφου, κατασκευής του 1971, πλήρως ανακαινισμένου το 2023, με πρόσωπο στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας . Το ακίνητο πουλήθηκε στα 1.704 €/μ2. Το ακίνητο έκλεισε στο 91% της αρχικής τιμής και οι αγοραστές ήταν από το επιδοτούμενο πρόγραμμα 'Σπίτι μου'. Συγχαίρουμε όλους τους εμπλεκομένους (δικηγόρους, συμβολαιογράφο, μηχανικό) και τους πωλητές, αλλά ιδιαίτερα τους αγοραστές που τους ευχόμαστε μία ευτυχισμένη διαβίωση.

Dimand -Aνδριόπουλος : Ο νέος Βωβός του real estate με μυρίζεται τις ευκαιρίες και δημιουργεί υπεραξίες σε ξεχασμένες γειτονιές !!

Συνεχίζει να μελετά ευκαιρίες για ακίνητα σε περιοχές όπου προβλέπονται μεγάλα έργα υποδομών, όπως αυτές που βρίσκονται κοντά στους μελλοντικούς σταθμούς της νέας γραμμής 4 του Μetro και αναζητά ευκαιρίες εισόδου με χαμηλό κόστος αλλά και δυνατότητες ανάπλασης περιοχών.


Τι Λωζάννη τι Κοζάνη, τι Μονακό τι Ελληνικό ...παράλληλοι βίοι, αλλά αυτή τη φορά το δεύτερο θα ξεπεράσει το πρώτο !!

Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα το Ελληνικό να φθάσει σε 3 χρόνια τις τιμές του Μονακό και γιατί όχι και παραπάνω !! Γιατί αυτό ;

Mega deal 100 M € μεταξύ Attica Πολυκαταστήματα ΑΕ και Ideal Holdings ΑΕ με ... σεφ τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου !!
Εξαιρετικό deal 100 M € με απορρόφηση του 100% των μετοχών της Attica Πολυκαταστήματα ΑΕ από την εισηγμένη Ideal Holdings ΑΕ (INTEK) .To deal έγινε με πολλαπλασιαστή 5,1 στα EBITDA και με απόδοση 12,4 % στα Κέρδη Προ Φόρων (12,4 Μ €) επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου (100 Μ €) και με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό της Attica Πολυκαταστήματα ΑΕ , όταν μάλιστα το 1ο τετράμηνο του 2023 έκλεισε με αύξηση 19,2% στον τζίρο, έναντι του 2021 !!

Ίπταται η αγορά ακινήτων με 14,5% αύξηση το 1ο τρίμηνο του 2023 !!
Προβληματισμός : Μήπως είμαστε σε υπερθερμασμένη αγορά ;
Το α΄ τρίμηνο του 2023, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων για το σύνολο της χώρας διαμορφώθηκε στο 14,5%.
Με βάση την παλαιότητα ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 12,8% και των παλαιών στο 15,6%.
Με βάση τη γεωγραφική θέση, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων διαμορφώθηκε σε 16,5% στην Αθήνα, 16,1% στη Θεσσαλονίκη, 13,1% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 10,6% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ'

Εν συντομία, τα προαπαιτούμενα και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα :

Για ποιο λόγο δυσκολεύονται οι νέοι να βρουν σπίτι; Είναι τελικά ευλογία ή #νέμεσις το #airbnbΕίναι καλή στιγμή για αγορά ή για πώληση; Και πόσα χρόνια πρέπει τελικά να δουλεύουμε για να αγοράσουμε ένα #σπίτι;

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα #myProperty της #ΑΑΔΕ μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μαίου 2023 έχουν υποβληθεί περισσότερες από 117.697 ηλεκτρονικές δηλώσεις για αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές. Συγκεκριμένα:

82.000 περισσότερα ακίνητα από πέρυσι, βγήκαν στην αγορά με τιμές από 500.000-1.000.000 €. Δέστε τα νούμερα ,την κατάταξη των χωρών προέλευσης των αγοραστών και τους λόγους αύξησης της ζήτησης !!

Επικοινωνία

Remax Elite Athens
Παύλος Αβδελάς & Συνεργάτες
  • Σύμβουλοι Ακινήτων
  • Εκτιμητές
  • Μηχανικοί



Παύλος Αβδελάς
25ης Μαρτίου 15, Νέα Σμύρνη 17121
210 93 55 250
210 93 27 660
[email protected]

Loading...