Άρθρα για επενδυτές & Deals Remax Elite Athens

Kατάστημα στην Ερμού απέκτησε η Trastor

29 Μαρτίου 2018  Ered

Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει ότι την 28.03.2018 υπερθεμάτισε σε δημόσιο πλειστηριασμό για την απόκτηση εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού 16 και 18.

 

Πρόκειται για κατάστημα στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, συνολικής επιφάνειας 109,12 τ.μ. Το τίμημα που προσέφερε η εταιρεία ανήλθε σε €2.561.500.
Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικαστικές ενέργειες για την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε σχετικά: “Η επιλογή της Trastor να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με ένα κατάστημα στη καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής μας για τοποθετήσεις σε ακίνητα υψηλής εμπορικότητας, αξιοποιώντας μεθοδικά και στοχευμένα τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.”
«Κανόνι» με... ξένη ουρά και περιουσία σε ξένα χέρια

20 Ιουνίου 2017 RE+D magazine

Στα χέρια ξένων περνούν τα περιουσιακά στοιχεία μιας εμβληματικής εταιρείας στο χώρο των καυσίμων, της Mamidoil-JetOil που πρόσφατα χρεοκόπησε.

 Η Centracore Energy, η οποία εδρεύει στη Βιέννη και έχει ως μετόχους την UFG Europe Holdings ( 80,1%) και απευθείας την Rosneft ( 19,9%) παίρνει στα χέρια της τα περιουσιακά στοιχεία μετά τη συμφωνία που έκλεισε και που πρέπει να περάσει από δικαστήριο. Τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Mamidoil θα μεταβιβαστούν σε νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από την Centracore Energy. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει τίμημα 111,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία (σ.σ περίπου 110 εκατ. ευρώ) στην οποία είχαν αποτιμήσει οι τράπεζες τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πέραν των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι, η Centracore αποκτά το δίκτυο, τα assets που υποστήριζαν την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα της Mamidoil καθώς και το σύνολο των αδειών που είναι απαραίτητες για την άμεση επαναλειτουργία εγκαταστάσεων και δικτύου ( σ.σ μετά την δικαστική επικύρωση).

Η εταιρεία μπαίνει στο άρθρο 106 δ΄ του πτωχευτικού κώδικα και προβλέπει μερική διαγραφή υφιστάμενων υποχρεώσεων, εξόφληση μέρους των υπολοίπων, μέσω του τιμήματος, που θα καταβάλει ο επενδυτής ( σ.σ το 65% του τιμήματος θα εισπράξουν οι τράπεζες, το 25% το Δημόσιο και το 10% οι προμηθευτές) ή συνδυασμό τιμήματος, διαγραφής μέρους των απαιτήσεων και ανάληψης μέρους του ανεξόφλητου δανεισμού από τον αγοραστή.

Επιπρόσθετα, στη νέα εταιρεία θα περάσει το σύνολο των εργαζομένων της Mamidoil.

Alpha, Eurobank και Πειραιώς έχουν εγγράψει υποθήκες επί των δεξαμενών στο Καλοχώρι έναντι του ομολογιακού δανείου ύψους 117 εκατ. ευρώ που χορήγησαν πριν από μερικά χρόνια. Η συνολική δανειακή τους έκθεση στη Mamidoil ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ (σ.σ περίπου 61 εκατ. η Alpha, 42 εκατ. η Eurobank και 35 εκατ. η Πειραιώς).

Η Εθνική από την πλευρά της έχει ως ενέχυρο για ανεξόφλητο δάνειο, ύψους 51 εκατ. ευρώ, το ετήσιο μίσθωμα, που καταβάλει εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, για ενοικίαση μέρους των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι. Οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές ανέρχονται σε 125 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά στον όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων και δευτερευόντως στη Motor Oil.

Την βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών αναβάθμισε η Fitch

20 Ιουνίου 17 - RE+D magazine

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch άφησε αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών - Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank - στην κατηγορία «περιορισμένη χρεοκοπία, RD», ενώ αναβάθμισε τις αξιολογήσεις βιωσιμότητάς τους σε «ccc» από «f».

 Το αξιόχρεο (Issuer Default Ratings, IDR) των ελληνικών τραπεζών είχε υποβαθμισθεί στην κατηγορία RD στις 29 Ιουνίου 2015, μετά την επιβολή των περιορισμών στις αναλήψεις καταθέσεων, σε συνέχεια των μεγάλων εκροών που είχαν σημειωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Η αναβάθμιση των αξιολογήσεων βιωσιμότητας αντανακλά τη βελτιωμένη ρευστότητα των τραπεζών και την προσδοκία του Fitch ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής περιορίζει τους πολιτικούς κινδύνους και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα», διευκολύνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο Fitch θεωρεί απίθανη την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) βραχυπρόθεσμα , αλλά αναμένει σταδιακά βήματα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και συγκεκριμένα τη σταδιακά άρση των περιορισμών στις αναλήψεις καταθέσεων.

«Αναμένουμε ότι κάποια μορφή χαλάρωσης των περιορισμών στις αναλήψεις είναι πιθανόν να ακολουθήσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για παράδειγμα μία περαιτέρω αύξηση των ποσών ανάληψης (σήμερα 840 ευρώ ανά 15ήμερο) ή των ορίων για μεταβιβάσεις στο εξωτερικό», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας: «Ωστόσο, δεν αναμένουμε αυτή η χαλάρωση να είναι αρκετά σημαντική σε αυτό το στάδιο για να επηρεάσει τα IDRs των τραπεζών».

Ο οίκος σημειώνει ότι η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα παραμένει εύθραυστη και είναι ακόμη πολύ ευαίσθητη σε πολιτικές εξελίξεις. Οι αξιολογήσεις βιωσιμότητας των τραπεζών αντανακλούν ακόμη την πολύ χαμηλή ποιότητα του ενεργητικού τους και τη μεγάλη κεφαλαιακή επιβάρυνση από τα προβληματικά δάνεια, για τα οποία δεν έχουν σχηματισθεί προβλέψεις.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατέγραψε συνολικά εισροές καταθέσεων ύψους 6 δισ. ευρώ μετά την επιβολή των capital controls έως τα τέλη Απριλίου 2017, από τα οποία μισά ήταν ιδιωτικές καταθέσεις, σημειώνει ο οίκος. «Σχεδόν όλες οι εισροές πραγματοποιήθηκαν μετά τα τέλη του Μαΐου 2016, ακολουθώντας την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων τον Ιούλιο 2016».


Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Πολ Ντετζόρια

19 Ιουνίου Capital.gr

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ελληνοαμερικανικός επιχειρηματίας Τζον Πολ Ντετζόρια. "Κοιτάξτε την ιστορία μας, είτε πολέμους είτε πείνες, πάντοτε το ξεπερνάμε" τόνισε ο κ. Ντετζόρια.

Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προϊόντων μαλλιών Mitchell Systems και της τεκίλα Patron Spirits, ο επιχειρηματίας κατάφερε από άστεγος και με μόλις 700 δολάρια στην τσέπη να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο ίδιος δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά τη συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους στην Αθήνα, πως νιώθει πολύ υπερήφανος που είναι ξανά στην Ελλάδα και ότι είναι πολύ περήφανος που είναι Έλληνας. Σημείωσε πως "είμαστε σκληρά εργαζόμενος λαός", πως "θα εξέλθουμε από την κρίση" και ότι "πήραμε ένα μάθημα: Να μην πιστεύουμε αυτά που λένε οι πολιτικοί για να επανεκλεγούν". Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Ντετζόρια επισήμανε πως "βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση για πολλά χρόνια, αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς βάλαμε τον εαυτό μας σε αυτή θέση". Όμως, "θα βγούμε από την κρίση αργά, αλλά σίγουρα" και είναι η στιγμή "να κάνουμε τα πράγματα σωστά", υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο 73χρονος Ντετζόρια συντάχθηκε και με την εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και διαμήνυσε πως το αίτημα θα το επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Τζον Πολ Ντετζόρια μίλησε για την επιτυχημένη επαγγελματική του διαδρομή και τα προϊόντα της εταιρείας του. "Η John Paul Mitchell Systems ξεκίνησε το 1980 και το μοναδικό κεφάλαιο που είχαμε στη διάθεσή μας τελικά ήταν 700 δολάρια" ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του και επισήμανε πως "η υπόσχεση που δώσαμε όταν αρχίσαμε, ήταν πως οτιδήποτε κι αν γινόταν, η εταιρεία μας θα έμεινε μόνο και αποκλειστικά στον κλάδο της επαγγελματικής ομορφιάς". Γι’ αυτόν τον λόγο ο ίδιος υπέγραψε μια νομικά δεσμευτική σύμβαση με βάση την οποία τα προϊόντα της εταιρείας θα διατίθενται αποκλειστικά σε επαγγελματίες κομμωτές και όχι στη λιανική πώληση για τα επόμενα 360 χρόνια. Μάλιστα, προέτρεψε τον κόσμο, αν δει κάποιο προϊόν της John Paul Mitchell Systems σε φαρμακεία ή σε σούπερ μάρκετ, να μην το αγοράσουν "γιατί αυτό είτε θα είναι απομίμηση είτε θα το έχουν αγοράσει από κομμωτήριο στη λιανική τιμή τους και θα το πουλάνε ανατιμημένο στα δικά τους καταστήματα".

Επίσης, χαρακτήρισε "πολύ σημαντικά" τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας για τους κομμωτές, μέσω των αποκλειστικών της αντιπροσώπων. "Ουσιαστικά μαθαίνουμε τους κομμωτές να εκπαιδεύουν τους πελάτες τους για το πώς μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους τα κατάλληλα χτενίσματα και το κατάλληλο στυλ μόνοι τους στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα στάιλινγκ της John Paul Mitchell" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό έργο της εταιρείας, σημειώνοντας πως "συμμετέχουμε και στην Ελλάδα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως βοηθώντας παιδιά με αναπηρίες και με διάφορες ασθένεις", αλλά και στις προσπάθειες για την προστασία θαλάσσιων ειδών και της πανίδας.

Αύριο ο κ. Ντετζόρια θα δώσει σεμινάριο στην Αθήνα για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το οποίο θα βιντεοσκοπηθεί και μετά θα προβληθεί σε όλον τον κόσμο. Το σεμινάριο, όπως είπε ο Τζον Πολ Ντετζόρια, αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει σε όλους τους Έλληνες πως οι πρώτοι επιχειρηματίες, πριν από 2.500 χρόνια, ήταν από την Ελλάδα, και πως ο ίδιος θα εστιάσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μια επιχείρηση όταν δεν έχει πολλά χρήματα και με ποιον τρόπο να συμπεριφέρεται στους εργαζομένους του για να είναι όσο πιο αποδοτικοί γίνεται.

Σημειώνεται πως τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και συγγενείς του Τζον Πολ Ντετζόρια από την Καβάλα, τόπο καταγωγής και διαμονής της μητέρας του, πριν εκείνη μεταναστεύσει στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1940.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σείχης πίσω από την αγορά του Ledra

19 Ιουνίου 2017 - RE+D magazine

Πως πέρασε σε Henderson Park και Hines to Athens Ledra

Το Henderson Park, με επικεφαλής τον Nick Weber, ξεκίνησε to 2016 ως μια νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα, υποστηριζόμενη από τρεις επενδυτές, την Stone Point Capital, την Kuwait Investment Authority και την Wafra Investment με κεφάλαιο $500 εκατ.  Το επενδυτικό σχήμα προτίθεται να τοποθετηθεί σε ευρωπαϊκές «πόλεις – πύλες», με στόχο την άμεση εξαγορά επαγγελματικών ακινήτων ή έμμεσα μέσω της απόκτησης δανείων επιχειρήσεων (repositioning).

Τα κεφάλαια από τον Κόλπο και τις ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Hines προχώρησαν στην πρώτη εξαγορά, μέσω της απόκτησης του Ledra (πρώην Marriott) στη Λ. Συγγρού, με τίμημα €33,05 εκατ. Η χρηματοδότηση για την εξαγορά του ακινήτου -από πλειστηριασμό της Alpha Bank- έγινε μέσω της Eurobank (60/40) και το σχήμα έχει 4ετή ορίζοντα εξόδου, με προσδοκόμενη απόδοση άνω του 22%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος ανακαίνισης του δυναμικότητας 350 δωματίων πεντάστερου ξενοδοχείου θα φτάσει τα €8 εκατ. και τη λειτουργία του θα αναλάβει ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη.

Ο Nick Weber, πρώην εταίρος της Goldman Sachs και ιδρυτικό μέλος του Mount Kellett, ίδρυσε τη Henderson Park Capital Management, εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ιδιωτικών συμμετοχών με τη συνδρομή της Wells Fargo. Τη Hines εκπροσώπησε ο Απόστολος Γωμόπουλος που «τρέχει» το γραφείο της, στην Ελλάδα. 

Νέα αγορά ακινήτου για την Intercontinental

16 Ιουνίου 17 - RE+D magazine

Η Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων οριζόντιων ιδιοκτησιών (καταστήματος και βοηθητικών χώρων) συνολικής επιφάνειας 1.848 τ.μ., επί της οδού Υμηττού 190 στον Δήμο Αθηναίων.

Η Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων οριζόντιων ιδιοκτησιών (καταστήματος και βοηθητικών χώρων) συνολικής επιφάνειας 1.848 τ.μ., επί της οδού Υμηττού 190 στον Δήμο Αθηναίων.

Το τίμημα ανήλθε σε 900.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από Ίδια Κεφάλαια. Η αντικειμενική αξία είναι 1.029.676,00 ευρώ και η εκτιμηθείσα αξία προσδιορίστηκε σε 1.090.000,00 ευρώ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ιδιοκτησίες είναι μερικώς εκμισθωμένες στην «Market In ΑΕΒΕ». Η ετήσια μισθωτική απόδοση είναι 9,30%.

International: Αγορά πολυτελούς κτιρίου γραφείων αξίας 1,74 εκατ. ευρώ

Από  NewsRoom 29 Μαίου  2017

Η Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην απόκτηση ενός γωνιακού και πολυτελούς κτιρίου γραφείων και καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας 2.574,81 τ.μ., έναντι συνολικού τιμήματος 1.741.000,00 ευρώ.
Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας.
Το ανεξάρτητο και αυτοτελές αυτό κτίριο βρίσκεται στον Ν. Κόσμο, επί της Λ. Βουλιαγμένης 115-117 και Ηλία Ηλιού. Είναι μοντέρνας αρχιτεκτονικής και ανεγέρθηκε το 2011, με υψηλές προδιαγραφές και ποιοτικά υλικά, σε οικοπεδική έκταση προβολής, επιφανείας 460 τ.μ.
Είναι πλήρως εκμισθωμένο στην μισθώτρια «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.».
Η αρχική ετήσια μισθωτική απόδοση της επένδυσης είναι 9,30%.

Επικοινωνία

Remax Elite Athens
Παύλος Αβδελάς & Συνεργάτες
  • Σύμβουλοι Ακινήτων
  • Εκτιμητές
  • ΜηχανικοίΠαύλος Αβδελάς
25ης Μαρτίου 15, Νέα Σμύρνη 17121
210 93 55 250
210 93 27 660
[email protected]

Ζήτηση Ακινήτου

Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης Ακινήτου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!
Loading...