Blog Remax Elite Athens

Αναμενόμενο !! Σύμφωνα με στοιχεία της δικής μας εταιρείας RE/MAX Elite ,στην περιοχή της Νέας Σμύρνης καταγράφεται αριθμός νεόδμητων πολυκατοικιών ίσος με τον αριθμό των νεόδμητων της περιόδου 2009..

Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για όλους τους ιδιοκτήτες. Η αξία είναι αυτό που κόστισε στον ιδιοκτήτη όταν αγόρασε ή κατασκεύασε ένα ακίνητο και η τιμή είναι αυτό που μπορεί να πάρει μόλις αποφασίσει να το ρευστοποιήσει.

Η πρώην Pasal και νυν Premia εξαγόρασε 9.443 μ2 αποθηκών στον Ασπρόπυργο -μισθωμένες στην ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ΑΕ με μακροχρόνια μίσθωση έως το 2029- καταβάλλοντας 5.000.000 € με απόδοση 8,2%. Οπως φαίνεται η μεγάλη ζήτηση -λόγω της αυξησης του e-commerce -μείωσε τις αποδόσεις των αποθηκών, δείχνοντας αφ'ενός την κατεύθυνση του εμπορίου και αφ'ετέρου ότι αποτελούν πλέον ασφαλές  καταφύγιο στην επενδυτική αβεβαιότητα.

Το real estate μετά τον εμβολιασμό !

Χρήσιμο άρθρο για το το φαινόμενο του "ελατηρίου" που περιμένουν όλοι να εκδηλωθεί μετά τον εμβολιασμό της κρίσιμης μάζας των ανθρώπων, για την ελεύθερη διακίνηση & μετακίνηση μεταξύ των χωρών. Αστικά ακίνητα κοντά σε σταθμούς metro & υποδομές υγείας, εξοχικές κατοικίες κοντά στην Αθήνα & στις μεγάλες πόλεις για εξ' αποστάσεως εργασία, logistics & last mile logistics για το ηλεκτρονικό εμπόριο.Νέο "Εξοικονομώ" μέχρι το 2030- πρόβλεψη για ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 ακινήτων ετησίως, για τα επόμενα 10 χρόνια ! 

Άλλη μια ένεση στο εγχώριο real estate!

Μέχρι το 2030 θα αναβαθμιστούν ενεργειακά μέσω επιδότησης τύπου ‘εξοικονομώ’  600.000 κτιριακές μονάδες (διαμερίσματα ή κτίρια). Αυτό σημαίνει 60.000 μονάδες τον χρόνο. Το 2020 έγινε αναβάθμιση μέσω του ‘Εξοικονομώ ‘ σε 36.000 μονάδες.

Συνεπώς βλέπουμε την ευκαιρία που δημιουργείται : Θα εξαφανιστούν όλα τα διαμερίσματα της δεκαετίας ‘60,’70,’80. Θα τα αγοράσουν μικρού και μεσαίου μεγέθους επενδυτές, θα τα αναβαθμίζουν αφού θα επιδοτούνται και θα τα μισθώνουν ή θα τα πουλάνε. 


Ακίνητο ΠΥΡΚΑΛ - Πως αλλάζει ο χάρτης  του real estate από μια κίνηση της κυβέρνησης!
Μεταφέρονται 9 υπουργεία στο ακίνητο της Πυρκαλ στην περιοχή Δάφνης -Υμηττού. 
Δηλαδή αδειάζουν 125 κτίρια συνολικής επιφάνειας 353.000 μ2 & μετακομίζουν σε 32 κτίρια συνολικής επιφάνειας -με αυτά που θα κτιστούν επιπλέον- 110.000 μ2.
Καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει με την ανοικοδόμηση κατοικιών & επαγγελματικών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Δάφνης (Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη, Ηλιουπολη, Παγκράτι, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο κλπ).


Νέο προϊόν για το εγχώριο real estate! Data centers: Οι αποθήκες των δεδομένων! Microsoft, Amazon, Cisco, Pfizer, TeamViewer έχουν αγοράσει εκτάσεις ή λειτουργούν ήδη ή εξετάζουν την ανάπτυξη τέτοιων κέντρων στην Ελλάδα. Θεωρείται κορυφαία επιλογή για τους επενδυτές μαζί με τα συμβατικά logistics γιατί οι ενοικιαστές τα χρησιμοποιούν για περίοδο μεγαλύτερη της δεκαετίας και προσφέρουν ασφάλεια. Επίσης η τεράστια ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνολογιών 5G, cloud & AI (τεχνητή νοημοσύνη) καθιστούν μονόδρομο την αναζήτηση τέτοιων χώρων.


ΝΟVAL : Ιδιοκτήτης οικογένεια Στασινόπουλου (Βιοχάλκο)
Μία ΑΕΕΑΠ με πλούσιο χαρτοφυλάκιο, από όλη την γκάμα ακινήτων (κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα,καταστήματα,τουριστικά, logistics κλπ), 2η σε κεφαλαιοποίηση (364 εκ €) με 42 ακίνητα εκ των οποίων 5 σε ανάπτυξη. 


Logistics : O μεγάλος πρωταγωνιστής του real estate στην μετά covid εποχή. Μεγάλοι παίκτες, εγχώριοι & ξένοι, προσβλέπουν σε μία τάση στην αγορά, που θα μείνει, γιατί μετασχηματίζεται όλη η αλυσίδα λιανικής-χονδρικής. Αναβαθμίζονται παλαιοί χώροι, κατασκευάζονται νέοι με υψηλά standards, και δημιουργούνται city logistics, last mile logistics και megabox. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο με πραγματικά στοιχεία αγοραπωλησιών. 

ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ : Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΑ η αρχιτεκτονική μελέτη για το τουριστικό project του 5άστερου ξενοδοχείου των 115 πολυτελών δωματίων , των 14 τουριστικών κατοικιών και των 12 σουιτών 

Επικοινωνία

Remax Elite Athens
Παύλος Αβδελάς & Συνεργάτες
  • Σύμβουλοι Ακινήτων
  • Εκτιμητές
  • ΜηχανικοίΠαύλος Αβδελάς
Λεωφ. Συγγρού 121, Αθήνα 11745
210 93 55 250
210 93 27 660
[email protected]

Loading...